dijous, 27 de febrer del 2014

L'Obra Social de La Caixa finança un taller de músicoterapia al CEE Concha Espina



Fa dos cursos que el Centre d'Educació Especial (CEE) Concha Espina duu a terme un taller de musicoteràpia subvencionat per l'Obra Social de La Caixa. Tot i ser públic, el centre ha hagut de recórrer al finançament privat degut a la difícil situació econòmica del moment, en la que "l'administració considera que ja col·labora suficient", segons paraules del director Lluís de la Fuente. La posició de l'administració i la reducció del ventall de plans d'obra social fan que el futur de l'activitat sigui incert, però de moment el taller és valorat molt positivament per tota la plantilla de docents.


"La musicoteràpia és una altra manera de comunicar-se", i és que la implantació del taller ha estat progressiu. Primer estava destinat a un grup determinat d'alumnes, però veient els resultats que comportava el centre va decidir fer-lo per a tots els nens. La dinamització del taller està directament lligada a les discapacitats dels nens i nenes. Aquells que presenten una sola discapacitat treballen els ritmes com a forma d'expressió. Amb els nens pluridiscapacitats s'utilitza la música d'una forma sensorial, és a dir, "com a eina per arribar a ells a través de vibracions". No tots els nens accepten de seguida aquest tipus de teràpia i sovint s'ha de treballar molt a nivell individual, respectant el ritme de cada alumne.

Aconseguir el finançament no ha estat fàcil ja que La Caixa dóna subvencions a empreses. El centre ha hagut de recórrer a les obres socials particulars de les oficines del barri, on, exposant el projecte, els hi han concedit una quantitat fixa anual.

Entrades relacionades:
- Una porta que mai es tanca
- "La societat està posant més barreres que abans"
- Els Centres d'Educació Especial fan xarxa
- CEE Concha Espina, autoformació constant
- Les retallades de les beques menjador afecten al CEE Concha Espina
- "L'amibent que es crea a l'escola és especial, és diferent"
- Lluís de la Fuente en deu frases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada