dissabte, 1 de març del 2014

Les retallades de beques menjador afecten al CEE Concha Espina




El Centre d'Educació Especial (CEE) Concha Espina acull a alumnes amb tot tipus de discapacitat provinents de qualsevol lloc de Barcelona. Això implica la necessitat de tenir tres línies de transport escolar públic que va a buscar els nens a les seves llars al matí i els torna a casa un cop acabada la jornada escolar. Aquests infants, la majoria de famílies de nivell socioeconòmic baix, han de quedar-se a dinar a l'escola, per tant gran part d'aquests alumnes necessiten que el Departament d'Ensenyament els hi subvencioni aquests àpats mitjançant beques menjador.



Enguany, aquest tipus d'ajuts s'han vist retallats. En conseqüència, hi ha "alguns pares que l'any passat o fa dos anys pagaven una quantitat, actualment paguen 3 o fins i tot 4 vegades més". Segons Lluís de la Fuente, director del centre, asegura que "s'esta parlant amb el Consorci perquè racionalitzi aquesta situació" però no és fàcil degut a la delicada situació econòmica del moment. Les retallades en el sector de l'ensenyament no només afecten a les beques sinó també a la plantilla de docents. El director assegura que "es troben en el mateix esquema de funcionament que les escoles ordinàries" i per tant els docents també s'han vist afectats per les retallades. Aquestes mesures afecten a tots els nivells, des del retard en l'arribada d'un professor substitut fins a la supressió del nombre de docents del centre, fent augmentar així la ratio. El director afirma que el centre no participa en les movilitzacions ja que "la participació a les movilitzacions és una decisió totalment personal però des de direcció tenen tot el suport".

De la mateixa manera que tots els centres d'educació pública, els CEE públics també es veuen afectats per les retallades que aplica el govern com a  mesura per reduir el deute públic. El resultat és una situació totalment insostenible per part d'aquests centres.

Entrades relacionades:
- Una porta que mai es tanca
- "La societat està posant més barreres que abans"
- Els Centres d'Educació Especial fan xarxa
- CEE Concha Espina, autoformació constant
- L'obra social de La Caixa finança un taller de músicoterapia al CEE Concha Espina
- "L'amibent que es crea a l'escola és especial, és diferent"
- Lluís de la Fuente en deu frases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada