dilluns, 17 de febrer del 2014

L'educació especial és present als Premis Goya




Cuerdas, un curtmetratge de Pedro Solís, ha guanyat el Premi Goya 2014 com a Millor Curtmetratge d'Animació en Espanyol. El clip narra com la rutina de la María, la nena protagonista, es trenca quan a la seva escola ve en Nico, un nen discapacitat, amb el qual en poc temps es faran amics inseperables. En aquesta producció es demostra com l'amor i la igualtat pot trencar les fronteres que es marquen socialment amb les persones que presenten algun tipus de discapacitat. 






Per fer en Nico, el director es va inspirar amb el seu fill Nicolás, un nen amb paràlisi cerebral des de naixement, al qual va dedicar el premi: "tan de bo mai m'haguessis inspirat aquesta història". El curtmetratge és apte per tots els públics però sobretot pretèn arribar als infants. De fet, des del Ministeri de Cultura s'ha fet una recomanació massiva a tots els centres escolars per tal que es visualitzi el vídeo a les escoles i treballin profundament sobre els valors que vol transmetre.

Cuerdas està produida en 3D, un cas excepcional en els premis Goya. Pedro Solís ja va ser mereixedor del guardó l'any 2011 amb el curtmetratge "La Bruxa" i va participar a la pel·lícula "Tadeo Jones". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada