dilluns, 3 de març del 2014

Els Centres d'Educació Especial fan xarxa



A la ciutat de Barcelona trobem un total de vuit Centres d'Educació Especial que acullen a nens de totes les zones de Barcelona. Aquests centres tenen un seguit de problemes comuns i per aquest motiu es reuneixen gairebé cada mes. Tal i com assegura Lluís de la Fuente, director del CEE Concha Espina, es reuneixen per solucionar problemes comuns, per organitzar-se i conèixer-se ja que si estan units poden estar emparats davant del consorci.

Tot i que la tipologia dels alumnes és molt diversa en cada centre, tenen una problemàtica comuna. Els problemes "són d'organització, de com matricular els alumnes o com distribuir recursos". A més, tal i com afirma el director de CEE Concha Espina, "totes les escoles tenen les seves peculiaritats i és bo saber què fan altres escoles".

Els alumnes es distribueixen depenent de l'orientació de l'Equip d'Assessorament Psicopedagògic (EAP) i el desig de la família de l'infant - molts cops això supera el criteri de l'EAP. Així doncs, la distribució no es fa per un criteri geogràfic, d'aquesta manera, cada centre acull nens de qualsevol barri.

Entrades relacionades:
- Una porta que mai es tanca
- "La societat està posant més barreres que abans"
- CEE Concha Espina, autoformació constant
- Les retallades de les beques menjador afecten al CEE Concha Espina
- L'obra social de La Caixa finança un taller de músicoterapia al CEE Concha Espina
- "L'amibent que es crea a l'escola és especial, és diferent"
- Lluís de la Fuente en deu frases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada